Photo Sketch, pretty good. Not perfect.

Dette er det siste programmet jeg har lekt med og som jeg vil anbefale.
For en tier kan du få ganske bra sketch av dine bilde, selv om det egentlig er kun portretter og nærbilde som fungerer tilfredsstillende.
Her ser du to bilder av Keyser. Sketchen er gjort direkte på iPhone, mens originalen er et utklipp fra et bilde på Mac.
Ikke verst. Tenker å bruke det til profil bilder.

Polarzoo, et kort besøk

Etter mye om og men; det er så varmt, det er så kaldt, det regner, det er sol etc. har jeg endelig vært på besøk i Polarzoo ved Setermoen i Troms.

Stedet var akkurat som ventet; helt OK. Bjørn, ulv og jerv fikk jeg ikke sett, kun gaupe. De er for lure for meg. Moskus og hjort fikk jeg sett massevis av, sÃ¥ det var bra. Her mÃ¥ man legge plan for hele dagen og følge dyrepassere for Ã¥ se dyrene, ellers forsvinner de i “skogen”.

Litt flere attraksjoner hadde gjort seg likevel. Du kan få med deg alle dyrene i en halvtime, hvis du jogger litt. Og det er ikke nok når det koster 200kr å komme inn (450 for familie) og 3 timer å kjøre fra Tromsø.

Men jeg var i utgangspunktet på rekogniseringstur i forbindelse med familiebesøk neste år.

Anbefales hvis du har god tid, ellers er det best å kjøre forbi.


Autostitch, another must-have iPhone app

De siste dagene har jeg lekt litt med en annen app for iPhone, autostich.

Denne appen lar deg ta opp panorama bilder med iPhone. Det du gjør er å ta opp enkeltbilder og deretter overtar appen arbeidet. Bildet ditt blir litt uklart hvis du er for nær motivet. Så dette fungerer best ut i naturen og ikke for å ta bildet av et f eks langt middagsbord.

Her er et eksempel med motiv fra Hamna.

og et motiv fra fastlandet mot Tromsøya.

Tromsoharber